Dělená strava podle Lenky Kořínkové

9. září 2011 v 20:03 | Loxxy PrinceSs<3 |  Diety

Dělená strava podle Lenky kořínkové

Začínám s dělenou stravou. Chce se někdo přidat a případně si předávat poznatky, zkušenosti a receptíky?


SKUPINA KYTIČKOVÁ:{#sml7}
brambory, rýže, bezvaječné těstoviny, knedlíky (bez vajec nebo musí být ze sušených vajec a bez mléka a syrovátky, používám hlavně z prášku, mouka - všechny druhy, pečivo celozrnné, kukuřice (je to kytička a ne zelenina), popcorn (slaný), vločky - všechny druhy neslazené cukrem, musli - všechny druhy neslazené cukrem, všechny druhy obilovin, všechny druhy semínek, sója a sójové výrobky, sójové maso a všechny výrobky z něho, sójové mléko, sójová majonéza, sójové sýry, jogurty a paštiky (pokud neobsahují vejce), čočka, hrách, fazole a ostatní luštěniny, kroupy, krupice, rostlinné máslo (ale minimálně), bohužel nehrozí rostlinné máslo na chleba ani na brambory, bez "závady" je pouze olivový olej nebo tenká vrstva rostlinného oleje, ale musíme kontrolovat složení), rostlinné tuky (na pečení třeba Hera, ale v přísné fázi opravdu minimálně), droždí, glukóza, hroznový cukr, květový i lesní med, slad, vajahit,


SKUPINA ZVÍŘÁTKOVÁ:{#sml21}
všechny druhy masa, uzeniny (pozor, většina má velké množství škrobu, hlavně točené salámy), salámy, paštiky živočišného původu, drůbež, ryby, všechny druhy konzervovaných ryb, sýry - nejlépe do 30 (45) % tuku, bílý jogurt, tvaroh a všechny neslazené výrobky z něho, mléko živočišné (sušené i čerstvé, šlehačka bez cukru, smetana, majonéza, tatarská omáčka (přečíst složení), vejce, oleje všeho druhu ( nesmí být sójové - to je kytička), máslo rostlinné i živočišné, sádlo

OVOCE:
čerstvé i sušené, nesmí být s přídavkem cukru, kompoty bez cukru nebo slazené uměle, slazené džemy (se sladidlem nebo fruktózou)

ZELENINA:
zelenina čerstvá, mražená i nakládaná ( bez kukuřice, v nakládané zelenině ani v kečupu cukr nevadí, četla jsem někde, že když je tam ocet, tak se ty účinky ruší), houby čerstvé, všechny druhy tomatovo-zeleninových směsí,zelené fazolové lusky.

NEUTRÁL:
většina duchucovadel, koření všeho druhu, kečup, hořčice, kakao, carob, lesní med, všechny druhy čajů včetně ovocných, káva, neslazené či uměle slazené limonády a minerálky, fruktóza - ovocný cukr, všechny oříšky-kromě buráků
všechny druhy umělých sladidel,sojová omáčka,olivy,kokos a všechno z kokosu,Psyllium

ZÁSADNĚ NE!!!{#sml80}cukr rafinovaný a přírodní, burské oříšky, pečivo z bílé mouky, alkohol (s výjimkou vinného střiku)

CO KOMBINOVAT: kytičky s ovocem či zeleninou(nééé ovoce a zeleninu v jeden den) a neutrálem a zvířátka s neutrálem a zeleninou. Ne zvířátka a kytičky dohromady.

Jídelníčky u DS
Kytičkové jídelníčky:

1. snídaně - palačinky ze sojového mléka s kakaem svačina - tmavé pečivo, zeleninová pomazánka,rajče,okurka oběd - koprová omáčka ze sojového mléka, vařené brambory svačina - pudink s kokosem večeře - zeleninový salát s uzeným tofu, chléb

2. snídaně - tmavý chléb + dušené žampiony,zelenina svačina - sladké tofu(přírodní tofu+med+soj.mléko+vocný cukr,hrozinky) oběd - bramboráky:(brambory,sůl,kmín,majoránka,česnek,100g celozrnky,sojové mléko)-smažit bez tuku na teflonce nebo péct v troubě svačina - tmavý chléb, uzené tofu,zelenina večeře - luštěninová polévka

Zvířátkové jídelníčky

1. snídaně - hemenex=šunka,vejce + zeleninová obloha svačina - bílý jogurt s kakaem a oříšky oběd - plněné papriky s rajskou omáčkou (papriky plněné pouze ochuceným masem a rajská zahuštěná jen zakysanou smetanou bez mouky) svačina - zeleninový salát se sýrem večeře - restovaná játra, zelenina

2. snídaně - sardinková pomazánka na plátcích kedlubnu svačina - sladký tvaroh:tvaroh+fruktoza+carob oběd - španělský ptáček s dušenou zeleninou svačina - šlehačková roláda,kávička večeře - zapečená brokolice se sýrem

Jak dělám omáčky:

Koprová:
pro kytičkový den - udělám si sojové mléko z prášku, rozmíchám v něm mouku a uvařím si základní bešamel. Do něj vmíchám sekaný kopr, dochutím solí a octem.Dávám si s brambory nebo s těstovinami.

pro zvířátkový den - mléko uvedu do varu, vmíchám sekaný kopr a hustou kysanou smetanu. Osolím a okyselím, pokud je třeba. Podávám s vařeným masem.

Svíčková na smetaně:
pro kytičkový den - na lžičce oleje osmahnu cibuli, přidám kořenovou zeleninu a koření do svíčkové(bobkový list, nové koření,tymián,pepř). Nechám podusit a zaliju sojovou smetanou s rozmíchanou moukou. Pak zeleninu v omáčce rozmixuji(mám raději než pasírování), okořením solí a octem. Mohu podávat s knedlíkem bez vajec.

pro zvířátkový den - postupujeme klasicky - maso pečeme se zeleninou a kořením. K dokončení omáčky používám smetanu a hustou zakysanou smetanu bez mouky, dochutím běžně. Podávám s masem.

Žampionová omáčka:
pro kytičkový den - na lžičce oleje orestuji cibulku a přidám krájené žampiony.Osolím, okmínuji a podusím. Mezi tím si uvařím sojové mléko s rozmíchanou moukou, do něj přidám dušené žampiony, dosolím a okyselím. Podávám s brambory,těstovinami nebo nevaječným knedlíkem.

pro zvířátkový den - postup stejný, jen místo sojového mléka přidám kysanou hustou smetanu bez mouky, zředím podle potřeby mlékem a dochutím. Podávám s restovanými játry nebo kuřecími nudličkami nebo jen naleju na dušenou brokolici nebo jinou zeleninu.

Rajská omáčka:
pro kytičkové dny - na oleji zpěním cibulku, přidám rajský protlak bez cukru, bobkový list, nové koření a pepř, zředím trošku vodou a povařím. Potom vliju sojové mléko s moukou a povařím. Vyndám koření-nebo ho rozmixuji do omáčky a podávám s rýží nebo těstovinami. Dobré taky s nevaječným knedlíkem. Nebo si k ní udělám plněné papriky - plním sojovoou šunkou s rýží.
pro zvířátkové dny -
postup stejný, místo sojového mléka použiju hustou smetanu bez mouky a podávám s klasickými plněnými paprikami pouze masem nebo je dobrá na restované kuřecí nudličky.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama